מרוב התעסקות עם מיסים, חשבונות, ניכויים ועניינים, לפתע חשבתי לעצמי: לאן הולך כל הכסף הזה.
אבל כשהקלקתי בגוגל "על מה הולכים המיסים"
הגעתי לכתבה של אסף הדני ב"קפיטליסט היומי" שדווקא מספרת כמה עוד מיסים אנחנו משלמים. ממניו! – הקפיטליסט היומי מתאר מצב מזעזע!
טוב, נכון, זה בלוג משנת 2007, אבל איזה מבין המיסים הבאים, בוטל?
מס הכנסה, מע"מ, ביטוח לאומי, מכס, מס שבח מקרקעין, מס בלו (על הדלק), מס קניה (למתמכרים לאלכוהול ולסיגריות), אגרות שונות ומשונות – לרישוי, לחוזים, וכו' וכו', וגם, היי שכחתם: ארנונה!
חוץ מזה, בנוסף לביטוח הבריאות הכלול בתשלום לביטוח הלאומי, גם צריך לשלם ישירות לקופת החולים, איזה סכום.
ולאחרונה, אחרי שחלקו את כל המים למדינות שכנות, גם הוטל מס מיוחד על המים למי שעובר מכסה מסויימת "לגולגולת"…
סך הכל? הקפיטליסט היומי כותב:
כמה מסים אזרחי ישראל משלמים ? הרבה. במאמר מניתי כארבעה עשר מיני מיסים שונים. זאת בנוסף לאינסוף אגרות לפי צווי שרי ישראל וגחמות השמאל המרקסיסטי. המיסים נחקקו ונגבו טלאי על טלאי לפי דרישות ממשלות ישראל להגדלת המימון הציבורי במשך שנות חיי המדינה. בדר"כ ללא דיון ציבורי חברתי אמיתי.
זהו זה?! מכל הנסיון האמפירי הקצרצר של תנו לנישום לנשום, התחלתי לגבש מן סברה כזאת, מן תיאוריה כזאת (ברת-הפרכה) כמובן, שבאמת מדובר כאן על מערכת ביזנטינית מסועפת. נראה ש"הקפיטליסט היומי" סובר זאת נחרצות!
אבל, או, או, הנה שורת המחץ:
זה לא משנה אם הכסף נכנס דרך מס בריאות או מס חינוך כיוון שהסכומים שנגבים לבריאות אינם הולכים לשם. הם הולכים לקופה הכללית של האוצר, ולאוצר, כאמור, יש סדר עדיפויות משלו.
כלומר, המקום לחפש לאן המס הולך הוא בתקציב הממשלתי האחרון – לראות מה חילקו למי וכמה, ואז נדע מה אנחנו מממנים. כי הרי מדובר כאן בדמוקרטיה (או יותר נכון: פוליטוקרטיה), אם כן – לאן הולך הכסף? שילמת 50,000 מס למדינה השנה? מי קיבל כמה? כמה הלך לבטחון, כמה למשפחות חד הוריות, כמה לסלילת כבישים, כמה לאמנות ותרבות – בקיצור, שמת כסף, קנית לך מדינה? איזו מדינה קנית?
הבירור בא יבוא!
בכל מקרה, הקפיטליסט היומי נראה לי בלוג ראוי לקישור לבלוגנו ויהיה לו הכבוד לשכון בווידג'ט מפואר לשמאל הדף המרכזי…
לא ידעתי כמה מס אני משלם , עכשיו אני מבין שאני בעצם עובד בכל יום עד השעה 2 בצהריים עבור רשויות המיסים ומ 2 בצהריים עד 5 בערב זו למעשה העבודה בעבור פרנסתי .
אם כך האם לא שווה בעצם ללכת לעבוד רק בין 2 ל 5 אחה"צ וחסל כל הבלגאן של לקום מוקדם בבוקר , להוציא את הכלב , לדאוג לילדים לאשה לשכנים …….
זה יכול להיות חסכוני למדי. נראה לי שיש כמה אנשים במדינה שחיים כך – חלקם אפילו מהחלק שעבדת בשבילו עד 2 בצהרים…